Erhvervslivet

 

Øen med de store muligheder - centralt beliggende...

Erhvervslivet på midtlangeland byder på større kendte virksomheder som f.eks Ø-pølser i Simmerbølle, hvor de landskendte pølser fremstilles. Ligeledes i Simmerbølle ligger STM-vinduerog døre, en af landets største vindues fabrikker.

I Longelse har GEVEKO markerings deres hovedsæde med fabrik hvor der fremstilles masse til vejmarkering. Her fremstiller de også vejmateriel til vejmarkeringen, produktionen anvendes overalt på jordkloden.

I Spodsbjerg er Langelandslinienen stor arbejdsplads, med færgeforbindelsen Spodsbjerg-Tårs, besejler Langelandsliniens færger hver time forbindelsen til Lolland.
Til Langelandsliniens hører også deres catering betjening der er beliggende på Spodsbjerg færgehavn, og i Spodsbjergs ganle jernbanestation er der nu udlejede kontorfaciliteter.

Indtil 2011, havde Lodsvæsenet deres hovedsæde i Spodsbjerg, og Storebælt-lodseriet blev betjent ud fra lodsstationen i Spodsbjerg havn. Desværre blev Lodseriet  flyttet til andre beliggenheder, men er i 2020 kommet tilbage med 2 topmoderne lodsbåde til Spodsbjerg, ligesom den markante lodsbygning påny anvender af lodserne.

Spodsbjerg har en fiskeudstyrs-butik og MIN KØBMAND åbner i Spodsbjerg.
På havnen i Spodsbjerg er der en velassorteret fiskebutik,  KUTTERFISK med frisk fisk og friske røgvarer fra eget røgeri.
Centraltplaceret ud til Spodsbjerg Turistbådehavn og kysten ligger Færgegårdens Camping med Grill, minigolf og hytter til dem der ikke måtte have behov for en plads til campingvogn eller autocamper.

I Longelse er der beboerhus og på landbrugsområdet er der både store svine- og kvægbedrifter samt en stor juletræsproduktion.
I Longelse ligger  Sportspladsen med boldbaner, og her har Longelse Sports forening deres klubaktiviter og til huse i beboerhuset.

I Skrøbelev er bo- og værestedet Skrøbelevcenter Hjørnet hjemmehørende, ligesom der i den tidligere Skrøbelev skole nu er indrettet et flexhus for børn med særlige behov.
Skrøbelev har også en maskinstation i Torpe.
Skrøbelev Gods er beliggende overfor kirken og driver hotelvirksomhed, udstillinger og konferencer. Et speciale er bryllupsselskaber i gårdens smukt renoverede omgivelser.
I Skrøbelev har XXL-butikken deres base med netbutik , med tilhørende butik beliggende i Rudkøbing med salg af mandetøj i ekstra store størrelser.  

På midt-langeland er der flere håndværkere samt hus- og haveservicefirmaer, samt et vognmandsfirma med størrelastbiler og kran/krangrb.

I øvrigt er der her på midt-langeland plads til flere virksomheder, så velkommen..

På Midtlangeland er vi centralt placeret, med nedenstående beregne afstande til omverdenen:

Langeland Afstande