Fritid og Turisme

Fritiden på midt-langeland er stærkt præget af den struktur øen har.

Fritids-tilbud er der i mange foreninger, men som øens struktur er skabt, ligger tilbudet måske ikke lige i det lokalområde og den bebyggelse man bor i. Centralt placeret på øen er der Longelse Sportsforening, med klubaktiviteter og boldbaner i Longelse. Større tilbud indenfor sport er der i Rudkøbing og i Tullebølle.

Indenfor jagt og fiskeri er der store muligheder med en kystlinie der er uendelig og skove Søer og fiskevand, der internationalt kendt.
Her er området omkring Spodsbjerg, det allermest eftertragtede, der er her også en stor international fisketurisme, og Spodsbjerg Turistbådehavn er en flot base med alle faciliteter.

For de rideinterreserede, er der turridning hos Stutteri Almindingen i Frellesvig, her bydes på mange muligheder.

På øen findes også Golfbane, cykelklub. Løbeklub, håndbold, tennis, roning, kajakklub, sejlklub, dykkerklub, skydeforeninger, motionsklubber, bowling og man kan blive ved.  Indenfor husflid og håndarbejde er der også flere klubtilbud.

Spejdere og ungdoms- / fritidskub, musikforening er et tilbud der forefindes til de unge. Musik, brassband og kor, er der i flere tilbud.

Vi har nedenstående et link til det aktuelle foreningsliv "Aktiv Langeland"

På den musikalske side er årets største begivenhed "LangelandsFestivalen"
Der hvert år præger livet på midt-langelnd sidst i juli, den er desværre aflyst i 2023.

Derudover er der i musikforeninger og gratis-optræden rundt på øen stor aktivitet med underholdning og øens Havnefester er også sommerens tilbagende begivenheder i Spodsbjerg og Bagenkop.

Midtlangelands største ressource er det righoldige udbud af muligheder i naturen, såvel i skoven som på stranden, der udoverde fine bademuligheder om sommeren også byder på vandremuligheder ved havet året rundt. Cykelruter på øens mindre veje, byder på afslappede omgivelser i naturskønne scenarier der veksler hvor man kommer frem.
Øhavsstien og mange andre vandrestier byder året rundt, på skønne oplevelser i naturens stilhed og masser af frisk luft. Er man til mere aktivitet, er der store muligheder for udfoldelse med jagt og fiskeri, såvel fra kysten som på havet. Der forefindes i øvrigt nord for Spodsbjerg en saltvands PUT & TAKE sø i skønne natur eng omgivelser.

Badestrandene ved Spodsbjerg og Longelse Sønderskov er østkystens foretrukne med vidtstrakte kyststrækninger og ved Spodsbjerg utrolig børnevenligt, med sandrevler og fladvande. 

Longelse Sønderskov byder desuden på nærliggende skøn natur, ligesom strandengene nord- og syd for Spodsbjerg byder på store naturoplevelser med et rigt fugleliv.

Fisketurismen præger stærkt turismen ved Spodsbjerg, der  fra det tidlige forår til sidst på efteråret giver lystfiskere gode fangst muligheder.
Spodsbjerg Turstbådehavn har de mest udviklede og moderne faciliteter både til lands somtil vands med gode havnefaciliteter.

Nord for Spodsbjerg, ved Nordre Lykkebyvej, og i Spodsbjerg er der store sommerhusområder, hvor der også finder en stor sommerhusudlejning sted. Ved Longelse Sønderskov er der enkelte sommerhuse, og inde i landet er mange bondehuse, mindre gårde og huse opkøbt til fritids- og sommerhuse.
Turismen på midtlangeland er en af de mest betydningsfulde for erhvervslivet.

Sommerhus udlejning kan fås bl.a. hos:

IBI Bootsverleih, sommerhusudlejning ring til Nikolaj  Østa, tlf. 29660620.
Dancenter, tlf. 62 51 38 77
Novasol / Dansommer, tlf. 3914 3026, www.novasol.dk
Sol Og Strand, tlf. 62 51 51 77  www.sologstrand.dk

Bådudlejning kan bl.a. foretages hos:
IBI bootsverleih, tlf. 62 20 71 20, www.bootsverleih.dk      www.lejenbaad.dk
Angelcentrum Langeland, tlf. 62 50 14 13, www.angelcentrum.dk

Spodsbjerg Turistbådehavn oplysninger om havn og reservation:
Havnekontoret, tlf. 62 50 11 26, www.spodsbjerghavn.dk

Spodsbjerg El-hurtiglader
Fem steder på Langeland er det muligt at få ladet sin elbil, to af standerne, i Humble og Spodsbjerg, er hurtigladere. For alle fem steder gælder det, at alle kan lade til kr. 3,50 pr. kWh uden forudgående oprettelse eller abonnement.

El Ladestation I Spodsbjerg