Natur, Kunst og Kultur

Midtlangelands natur er bølgende korn- og rapsmarker, grønne skovområder og engvåd områder med et overvældende rigt fugleliv. De vidtstrakte kystområder med badestrande om sommeren er det enhver "bybo" længes efter, og vi har det!Om vinteren sænker stilheden sig, og øen syntes som den ligger i dvale.

Longelse Bondegårdsskov er helt unik, uspoleret og totalfredet som stævningskov og får hvert år besøg af mange naturelskere.

Skoven dækker et areal på 85000 m2, og ejes af Danmarks Naturfond

Kulturarven på Langeland findes stærkt repræsenteret på det byhistoriske arkiv i Rudkøbing samt byens museer. Desuden er der udarbejdet et kultur atlas for områdets bygninger og miljøer.

 

På Langeland er der mange kunstnere og et rigt netværk af øens kunstnere findes. Værksteder og gallerier kan findes mange steder, mange helårsåbne:

Kunsttårnene, er et samarbejde mellen LEF NET og langelandske kunstnere, hvor man har skabt et kunstprojekt i de gamle transformatortårne. Kunstruten tæller 7 tårne

Medicin haverne i Tranekær er noget af det seneste af seværdigheder på Langeland, men et stort besøgstal af gæster.

Medicinhaverne er åbne fra solopgang til solnedgang året rundt.
Det er muligt at komme på guidede ture. Turen tager ca. halvanden time.

I Tranekær Slotspark ligger TICKON skulpturpark.

Kulturhistorien rummer mange kirker heraf 15 fra middelalderen og herregårdene ligger tæt, de fleste ligeledes fra middelalderen. Blandt de mest kendte er Skovgård med økologisk drift, og åben for publikum.

Ligesom Tranekær Slot, Steensgård, Egeløkke, Nedergård, Broløkke , Longelse Møllegård og Fårevejle, de 2 sidstnævnte beliggende i nærområdet på midtlangeland.

Oldtidsminder fra bondestenalderen, er Jættestuer, Gravhøje og ruiner beliggende spredt i naturen, og er afmærkede for gæsterne.